Støddæmpere

Har du styr på støddæmpere?

Støddæmpere hjælper bilen med at holde kurs, når du bremser, svinger eller udsættes for vindstød. Er de defekte øges din bremselængde – og det er selvsagt farligt.
Det er vigtigt, at du kontrollerer støddæmperne en gang om året.

Værd at vide om støddæmpere

Støddæmperens opgave er at fastholde hjulets kontakt med vejen under kørslen. Hvis bilen ikke havde støddæmpere, ville hjulene populært sagt hoppe hen ad vejen på grund af de svingninger, der ville opstå i fjedrene. Dermed ville vejgrebet kun være en brøkdel af det, det ellers er, og bilen ville have svært ved at styre og bremse. En defekt støddæmper kan derfor have stor betydning for din kørsel

Er en støddæmper for eksempel utæt, så den olie, der normalt er inde i den, er løbet ud, reduceres effekten markant, og bilens køreegenskaber forringes.
Af samme grund anbefales det, at alle støddæmpere kontrolleres for hver 20.000 km, og at de – alt efter tilstand – skiftes for hver 80.000 km.

Defekte støddæmpere forøger bremselængden:

En test foretaget af Monroe med to helt identiske biler, hvor den ene bil har helt nye støddæmpere, og den anden har støddæmpere med kun halv effekt, viser, at bremselængden fra 50 km/t. let kan forøges med to-tre meter alene på grund af støddæmpernes slitage.

I bykørsel kan det være altafgørende i en kritisk situation. Også egenskaberne ved undvigemanøvrer ændres markant, og en bil med slidte støddæmpere vil her have svært ved at dreje lige så skarpt, som en normalt fungerende bil.

Støddæmpere skal skiftes parvis:

Man kan få en indikation af støddæmpernes effekt ved at trykke ned i bilens hjørner og slippe igen. Gynger bilen mere end en enkelt gang, kan det betyde defekte støddæmpere. Skal støddæmperne skiftes, skal det altid ske parvis.

Kontakt os i dag, og få tilbud på nye støddæmpere .

Kontakt os