Bremser

Få styr på dine bremser

Dine bremser er ret essentielle for din bil. Prøv at tænke hvor tit du bruger dem, bare på en tur til bageren. Ordentlige bremser, bremseklodser eller bremseslanger kan være et spørgsmål om liv og død, og derfor er det vigtigt at være på forkant med problemerne.

Du skal holde øje med slitage på dine bremseklodser samt bremseskiver og utætheder omkring bremseslanger og pakninger, så du ikke risikerer at dine bremser svigter. Du kan også lade en af vores dygtige mekanikere tjekke hele bremsesystemet for dig. Så kan du både køre sikkert, og slippe for dyre følgereparationer.

Kontakt os i dag, og  Få styr på dine bremser

Værd at vide om bremser

En bil skal være forsynet med 3 bremser:

  • Driftsbremse (fodbremsen)
  • Nødbremse
  • Parkeringsbremse (håndbremse)

Bremsepedalen
Bremsepedalen skal være forsynet med en rillet gummiklods, og pedalen må højst kunne trædes halvvejs ned mod vognbunden. Der skal i pedalens topstilling være en frigang på ca. 1 cm. Bremsepedalen skal virke hård og fast når den er nedtrådt.

Driftbremsen
Driftbremsen skal virke på alle hjul og kunne bremse bilen sikkert, hurtigt og virksomt ved alle hastigheder. Driftsbremsen skal kunne standse bilen på højst 6 m., ved en hastighed på 30 km/t, på en lige tør og plan vej.

Nødbremsen
Nødbremsen er en del af 2-kreds bremsesystemet. Hvis den ene kreds går i stykker, virker den anden stadigvæk. Det kaldes for nødbremsen. Nødbremsen skal kunne standse bilen på højst 12 m. ved en hastighed på 30 km/t.

Parkeringsbremsen
Parkeringsbremsen (håndbremsen) er mekanisk (f.eks. kabeltræk), og skal kunne holde bilen standset på 18% skrånende vej. Den skal kunne stå fastspændt og virke på mindst 2 hjul på samme aksel.

Bremseforstærker
En bremseforstærker gør det meget lettere at bremse, idet den øger trykket på bremsepedalen. Den kontrolleres ved, at man med slukket motor pumper pedalen til den bliver hård og fast (6-7 gange) for at fjerne vacuum fra beholderen. Herefter trædes pedalen atter nedog holdes under konstant tryk, medens motoren samtidig startes. Hvis pedalen nu synker yderligere lidt ned, er din bremseforstærker i orden.

ABS bremser
ABS betyder Anti-Blokerings-System, dvs. at hjulene ikke blokeres ved hårde opbremsninger. ABS bremser giver normalt en bedre og mere sikker bremsning.

Den røde ABS-lampe skal slukke kort tid efter motoren startes, i modsat fald er kørsel ikke tilladt, idet der så kan være fejl i bremsesystemet.

Bremsevæsken:
Når man træder på bremsepedalen, bremses bilen ned. En cylinder sender et stort tryk af bremsevæske ud gennem bilens bremserør og aktiverer bilens bremsecaliper eller hjulcylindre. Det er derfor vigtigt at bremsevæsken er i god stand og ikke for gammel.

Bremsevæsken opsuger fugt og bliver med tiden mere og mere vandig og dette svækker væsken, den bliver ustabil og kan ikke presses optimalt. Hos Hjulemanden / Euromaster Partner kan vi kontrollere om din bremsevæske skal udskiftes. Vi anbefaler at bremsevæsken skiftes omkring hvert andet år.

Kontakt os